I familjen Törners radhus i Fagersta fanns både ett behov av att tillföra mer friskluft och att värmen skulle cirkulera bättre mellan våningarna.

“Det känns tryggt att vara i kontakt med en specialist”

I familjen Törners radhus i Fagersta fanns både ett behov av att tillföra mer friskluft och att värmen skulle cirkulera bättre mellan våningarna.

Discgolfspecialisten Viktor Törner är en passionerad friluftsmänniska som nyligen beslutade att försöka förbättra inomhusklimatet i sitt radhus i Fagersta. Viktor bor tillsammans med sin sambo Rebecka Tulkiewicz och två små barn och han driver en e-handelsbutik hemifrån som säljer discar. Radhuset var ursprungligen eluppvärmt med radiatorer men har under åren både fått en luftvärmepump i källaren och en på entrévåningen. 

Efter installationen av luftvärmepumparna blev det uppenbart att en ensidig lösning inte var tillräcklig för att hantera husets uppvärmning. Värmen cirkulerade inte mellan våningsplanen och det var märkbart kyligare på övervåningen där familjens sovrum finns. På vintern kunde de ha upp till 23-24 grader på entrévåningen men bara 16-18 grader på övervåningen.

Efter att ha bytt fönster för att förbättra värmeisoleringen och spara energi började dessutom ventilationen att bli ett problem. Viktor fick känslan av att luften tog slut när han satt hemma och arbetade i några timmar. För honom och Rebecka var det viktigt att de skulle ha ett bra inomhusklimat, speciellt för barnens skull. De insåg att de både hade ett behov av att tillföra mer friskluft till huset och att värmen skulle cirkulera bättre mellan våningarna. 

“Luften kunde helt ta slut när jag hade suttit hemma och arbetat i ett par timmar.”

Viktor tog kontakt med Airmove och inom några dagar kom de på hembesök och konstaterade att koldioxidhalten i huset var hög. Viktor och Rebecka rekommenderades att installera fem Airmove 3.0, friskluftsventiler som leder in frisk luft till huset och för bort förorenad luft. Dessutom föreslog installatören en Airmove 2.0 mellan våningarna för att cirkulera upp värmen till övervåningen. 

Idag upplever Viktor och Rebecka att de både har friskare luft och en mer stabil värme över alla tre våningarna, något som skapar en trevligare och hälsosammare boendemiljö. När vintern kommer tänker Viktor att husets värmesystem också kommer att fungera mer effektivt tack vare den förbättrade luftcirkulationen. Han tycker att det känns tryggt att de anlitade ett företag som har kunskap och erfarenhet av att arbeta med friskluft i bostäder. 

“Det känns tryggt att vara i kontakt med en specialist.” 

Vill du veta mer om hur du kan få bättre ventilation och cirkulation i din bostad? Kontakta oss för rådgivning via telefon, webb eller hembesök så berättar vi mer. 

Vill du veta mer om discgolf eller beställa discar och annan utrustning till discgolf? Kolla in: https://www.discexpress.se/