I mer än tio år har Airmove 2.0 cirkulerat värmen från kaminen och luftvärmepumpen i Martin Ögrens bostad i Avesta.

“Airmove har spridit värme i mer än tio år”

I mer än tio år har Airmove 2.0 cirkulerat värmen från kaminen och luftvärmepumpen i Martin Ögrens bostad i Avesta.

Sedan 14 år tillbaka bor Martin Ögren och hans familj i ett kedjehus i Avesta. Huset är byggt 1977 och har från början mekanisk frånluft, elradiatorer och en kamin. Redan det första året köpte dock familjen en luft/luft-värmepump som komplement. 

Ganska snart upptäckte Martin att värmen från kaminen stannade kvar i vardagsrummet och hade svårt att sprida sig till övervåningen. Inte heller värmen från luftvärmepumpen kunde ta sig upp, trots att den var installerad i närheten av trappan. Martin berättar att luften stod helt stilla i huset och att de kunde ha temperaturskillnader på mer än fem grader mellan våningarna. När de eldade mycket i kaminen var det ibland 25 grader på bottenvåningen men fortfarande bara 18 grader på övervåningen. 

“Luften stod helt stilla i huset.”

Lösningen blev värmeförflyttaren Airmove 2.0. Martin ville vara säker på att installationen skulle bli rätt så han tog hjälp av personal från Airmove som skötte monteringen. Sedan dess menar Martin att värmen från både kaminen och luftvärmepumpen har cirkulerat runt i huset och skapat en jämnare och mer behaglig rumstemperatur i hela huset. Tack vare att Airmove 2.0 har cirkulerat värmen i huset i mer än tio år säger Martin att han inte har behövt elda lika mycket i kaminen och därmed har gjort en del besparingar på inköp av ved. 

Montering tak

Även om Martin har haft sin Airmove installerad länge har han aldrig haft några problem med den. Vid ett tillfälle trodde han dock att den var trasig när han kom hem och kände att luften stod stilla. När han undersökte saken upptäckte han att ett skrivbordsben råkat trycka ner gallret så att fläkten stannade. Så fort han tog upp gallret startade fläkten igen vilket fick Martin att konstatera att det måste vara bra kvalitet på fläkten som inte hade gått sönder.

“Airmove funkar suveränt. Vi är jättenöjda.”  

Montering golv

Vill du veta mer om hur du kan få bättre cirkulation i din bostad? Kontakta oss för rådgivning via telefon, webb eller hembesök så berättar vi mer.