Värmeförflyttare och värmeflyttare
Airmove 2.0 cirkulerar luft mellan våningsplan
Airmove 2.0

Airmove 2.0
- Värmeförflyttaren för tvåplanshus

Airmove 2.0 är en svensk uppfinning som genom att skapa kontinuerlig luftcirkulation mellan husets våningsplan minimerar uppkomsten av temperaturskillnader mellan våningarna. På så sätt bidrar den till en jämnare och behagligare fördelning av husets befintliga temperatur.

Airmove 2.0 är en enkel, smart och kostnadseffektiv produkt som verkningsfullt cirkulerar och fördelar inomhustemperaturen sommar som vinter mellan våningsplanen. 

Det unika med Airmove 2.0 är att den till skillnad från andra värmeförflyttare sprider kall luft till nedervåningen där värmekällan finns istället för tvärtom. På så sätt stiger den varma luften upp genom trapphuset och skapar en cirkulation i huset vilket gör att värmen sprids till hela huset.

 

Köp i webbshop.

Problemet

Stora temperaturskillnader mellan husets olika våningsplan. Exempelvis med en kamin eller luftvärmepump på bottenvåningen.

Lösningen

Montera en Airmove 2.0 som cirkulerar luft från övervåningen och skapar ett undertryck vilket gör att luften rör sig naturligt mellan våningarna. 

Resultatet

Cirkulation av luft mellan våningarna och en jämn temperatur i huset. På vintern sprids värme och på sommaren kyla.

Boka tid med en ventilationsexpert

Vi erbjuder kostnadsfri ventilationsrådgivning på telefon. Klicka på "Boka tid för rådgivning" och välj en tid som passar er. Under mötet undersöker vi husets ventilation samt ger vid behov råd till förbättringar.

Vi är specialiserde på ventilation i självdragshus och vår kostnadsfria ventilationsgenomgång gäller därför självdragshus.

Boka tid för rådgivning

Så fungerar Airmove 2.0

Airmove 2.0

  • Ger en jämnare inomhustemperatur.
  • Motverkar kondens och isbildning på fönster.
  • Minskar uppvärmningskostnaden.
  • Sparar energi.
  • Fungerar lika bra året om.
  • Ger en bättre luftcirkulation.
  • Är mycket tystgående.
  • Ger luftkonditionering.
  • Fördelar värme från braskamin och värmepump.
Hitta återförsäljare

Produktblad Airmove 2.0

Ladda ner

Här hittar du en montagemall för att enkelt skriva ut på ett vanligt A4 papper i din skrivare.

Klipp ut den och lägg den på golvet för en enklare montering av din Airmove 2.0

Klicka på Montagemall för att öppna .PDF

Viktigt!

Airmove 2.0 monteras enbart i golvbjälklaget mellan våningsplanen. Vid montage används regelsökare samt mätinstrument för el och vatten för att säkerställa att montage inte sker i regel, el- eller vattenledning. Innan montering kontrolleras att huset inte har ett konstant undertryck (t.ex. från ett frånluftsaggregat) samt att montaget görs med längsta möjliga draglängd. Det betyder att Airmove 2.0 placeras så långt från värmekällan som möjligt för bättre spridning av värmen. Kontakta oss vid oklarhet för ytterligare beskrivning. För betongbjälklag krävs specialverktyg. Vid ingrepp i bjälklaget kan ljud fortplantas mellan våningarna på ett annat sätt än tidigare. 

2 års garanti mot fabrikationsfel.
5 års garanti om enheten är monterad av ackrediterad montör.