Det var inte svårt för byggnadsingenjör Anders Holmgren att förstå vad som var problemet med ventilationen i hans hus. Lösningen blev en Airmove.

“Airmove förstod mitt problem och hade en bra lösning”

Det var inte svårt för byggnadsingenjör Anders Holmgren att förstå vad som var problemet med ventilationen i hans hus. Lösningen blev en Airmove.

När byggnadsingenjör Anders Holmgren valde att lämna ekorrhjulet i Stockholm och flytta med sin familj till Smedjebacken hittade de ett gammalt trähus som hade stor potential men behövde en del kärlek. Enligt Anders finns det många fördelar med ett gammalt hus, till exempel att byggmaterialen är bättre än i nybyggda hus vilket gör att de inte ger ifrån sig emissioner.

Huset byggdes 1942 i två plan och källare och har idag vattenburen fjärrvärme och braskamin. Även om huset till viss del hade renoverats, bland annat hade det tilläggsisolerats och fått nya moderna fönster, hade inget gjorts åt ventilationen. Som besiktningsman kunde Anders själv besikta huset och konstatera att isoleringen och de nya fönsterna gjorde att ventilationen i stort sett stannat av, med ett dåligt inomhusklimat som resultat.

“Ventilationen var mer eller mindre obefintlig.”

På övervåningen var kattvindarna ombyggda till sovalkover och dit nådde inte luften. Dessutom var koldioxidhalten vid mätning för hög. Genom en vän fick Anders tips om Airmove som vid ett hembesök rekommenderade två Airmove 1.1 vilka skapar en kontinuerlig luftcirkulation mellan rummen på övervåningen.

“Airmove förstod mitt problem och hade en bra lösning.”

Under det kommande året ska det gamla trähuset i Smedjebacken genomgå en del större renoveringar. För Anders var det dock viktigt att åtgärda ventilationenså snart som möjligt efter flytten , både för familjens och för husets skull. Anders installerade utan problem sina Airmove och blev nöjd med resultatet. Som byggnadsingenjör hade han dock önskat att produkterna också hade en inbyggd koldioxidmätare som justerade luftintaget och vem vet, kanske är det nästa steg i Airmoves historia?

Vill du veta mer om hur du kan få bättre ventilation och cirkulation i din bostad? Kontakta oss för rådgivning via telefon, webb eller hembesök så berättar vi mer.