“Alla kan installera en Airmove”

När Håkan Eriksson tillslut hittade en produkt som kunde jämna ut temperaturskillnaden mellan våningarna i hans hus kunde han inte tro att det skulle vara en så enkel lösning.

2009 köpte Håkan Eriksson en nyproducerad tvåplansvilla i Knivsta utanför Stockholm. Huset var utrustat med luftvärmepump och en kamin i det stora sällskapsrummet. Enligt Håkan fungerade luftvärmepumpen bra men när de gjorde upp en brasa i kaminen blev det alldeles för varmt i sällskapsrummet. 

Temperaturen steg uppemot 28 grader medan övriga rum i huset var fem grader kallare. Håkan funderade länge på hur problemet med temperaturskillnader skulle kunna lösas men hittade ingen lösning förrän nyligen då han i ett forum blev rekommenderad att testa Airmoves produkter.

“Jag har funderat på lösning i många år.”

Håkan skickade in en förfrågan om rådgivning på Airmoves hemsida och blev inom kort uppringd. Via telefon fick han rådgivning om vilken produkt som skulle passa bäst för just hans hus. Airmove rekommenderade en Airmove 2.0 som skapar en kontinuerlig luftcirkulation mellan husets våningsplan och minimerar uppkomsten av temperaturskillnader mellan våningarna. Håkan och hans granne som har ett likadant hus beställde varsin Airmove och efter en snabb leverans var det dags för installation.

Installationen gjorde Håkan själv med hjälp av en tydlig och bra instruktionsfilm samt telefonrådgivning med Airmove. Enligt Håkan var det en enkel match att sätta in ventilen i taket och menar att alla kan göra det. 

“Alla kan installera en Airmove. Det räcker med att vara någorlunda händig och att känna till husets konstruktion.” 

Idag gör Håkan upp en brasa klockan sex på morgonen som håller huset varmt hela dagen. Eftersom han arbetar hemifrån kan han följa temperaturen i huset och lagom till kvällen tänder han en brasa till. Temperaturskillnaden är nu enbart 0.5 grader mellan våningarna vilket också innebär att Håkan kommer att kunna sänka elkostnaderna i huset.