Airmove 2.0

Airmove 2.0

Airmove 2.0 är en smart värmeförflyttare som cirkulerar luften mellan våningsplanen och skapar en jämnare temperatur och ett behagligare inomhusklimat, året om.

2 495,00 kr

Airmove 2.0 - Värmeförflyttare

Airmove 2.0 är en svensk uppfinning som genom att skapa kontinuerlig luftcirkulation mellan våningsplanen minskar uppkomsten av temperaturskillnader mellan våningarna. På så sätt bidrar den till en jämnare fördelning av din bostads befintliga temperatur och ett behagligare inomhusklimat. Värmeförflyttaren är enkel, smart och kostnadseffektiv och fungerar lika bra på sommaren som på vintern. 

Unik funktion

Det unika med Airmove 2.0 är att den till skillnad från andra värmeförflyttare sprider kall luft till nedervåningen där värmekällan finns vilket skapar ett undertryck. Det gör att varm luft stiger upp genom trapphuset och skapar en cirkulation i bostaden så att värmen sprids. Ju längre från trapphuset värmeförflyttaren placeras, desto bättre cirkulation.

Ordentlig chans till energibesparing

Airmove 2.0 kan hjälpa dig spara ordentligt med energi genom att förbättra spridningen av värme eller kyla i din bostad.
När värmen eller kylan fördelas jämnt behöver du mindre el för att uppnå önskad temperatur.
Med en förbrukning på cirka 3 W på kontinuerlig drift är driftkostnaden i det närmaste försumbar. 

Utmärkt komplement till luftvärmepump och braskamin

Om du har en luftvärmepump eller braskamin på bottenvåningen vet du hur svårt det kan vara att få en bra spridning till de andra våningsplanen. Airmove 2.0 hjälper till att fördela värmen från bottenvåningen och skapar en jämnare temperatur i din bostad. 

Varmt i hela bostaden på vintern

På vintern flyttar Airmove 2.0 kall luft från övervåningen och skapar ett undertryck där.
Den varma luften rör sig då naturligt mot undertrycket och den kalla luften som kommer ner till nedervåningen värms snabbt upp av din luftvärmepump eller braskamin. 

Svalt i hela bostaden på sommaren

På sommaren flyttar Airmove 2.0 ner varm luft från övervåningen vilket gör att den svalare luften på undervåningen cirkulerar upp till övervåningen. 

Tystgående

Airmove 2.0 är mycket tyst i drift.
Med tre olika driftlägen kan den låga ljudnivån vara så låg som 11 dB. 

Komplettera med Airmove 3.0

För att säkerställa ett jämt flöde av frisk luft in i din bostad rekommenderar vi att du kompletterar din värmeförflyttare med den termostatreglerade friskluftsventilen Airmove 3.0 för att säkerställa att du alltid har frisk luft i din bostad.

Specifikationer

  • Förbrukning: 3 W
  • Driftlägen (min./med./max.): 7,5/9/12 V
  • Luftflöde (min./med./max.): 60/80/110 m3/h
  • Ljudnivå (min./med./max.): 11/29/44 dB
  • Rörets längd: 250-550 mm
  • Synligt övergaller:180x180 mm
  • Synligt undergaller: ø156 mm
  • Längd på kabel till adapter: 3m  

Så här monterar du din Airmove 2.0

 

Ladda ner produktblad

 

Montagemall som är nedladdningsbar

Tillbehör