För David Johannesson i Sölvesborg blev Airmove 2.0 lösningen på ett problem han länge haft i sin villa.

“Värmen stannade i trappen”

För David Johannesson i Sölvesborg blev Airmove 2.0 lösningen på ett problem han länge haft i sin villa.

2011 byggde David Johannesson en Smålandsvilla i ett och ett halvt plan i Sölvesborg. Villan som är på 200 kvadratmeter fick både en braskamin och en frånluftsvärmepump som använder inomhusluftens energi för att värma upp huset till en låg kostnad. 

Som så många andra upptäckte David att luftvärmepumpen inte lyckades fördela värmen till hela huset. På vinterhalvåret kunde det vara upp till fyra grader kallare på övervåningen. För att få upp värmen till övervåningen försökte David att elda mer men värmen stannade i trappen och istället blev det en bastueffekt på nedervåningen. 

“Värmen stannade i trappen, det blev tvärstopp.” 

David sökte efter en lösning på problemet och kom i kontakt med Airmoves rådgivning. De föreslog att han skulle installera värmeförflyttaren Airmove 2.0 som cirkulerar värmen mellan våningsplanen. Efter en tid beställde han den via Byggmax som är återförsäljare och han gjorde själv montaget. Enligt David gick installationen lätt, han hade tittat på Airmoves installationsvideo på YouTube och följde sedan monteringsinstruktionen. 

Efter installationen av Airmove 2.0 har temperaturskillnaden mellan våningarna minskat och det blir inte längre någon bastueffekt på nedervåningen när David eldar. Han säger att han är nöjd med hur Airmove fungerar och menar att det är en riktigt bra produkt. I vinter hoppas han också kunna sänka energikostnaderna då han kan dra ner effekten på luftvärmepumpen.

“Airmove är en bra produkt!”

Efter en tid fick David problem med en adapter i väggen varpå han kontaktade Airmove. Redan samma dag skickade de en ny adapter som också gick lätt att montera. Enligt David känns det väldigt tryggt att veta att han snabbt kan få garantihjälp från Airmove. 

Vill du veta mer om hur du kan få bättre ventilation och cirkulation i din bostad? Kontakta oss för rådgivning via telefon, webb eller hembesök så berättar vi mer.