Luftvärmepump och montage i västmanland och södra Dalarna

Hur mycket kan jag spara med en luftvärmepump?

 

Kan jag värma hela huset med en luftvärmepump?

Det går inte att ge några exakta svar på detta då det beror på så många faktorer. Låt oss börja med att konstatera att luftvärmepumpen är ett komplement, d.v.s. du kan aldrig helt ersätta ditt befintliga uppvärmningssystem med en luftvärmepump. Däremot kan du, om huset har en öppen planlösning och värmepumpen är rätt dimensionerad och placerad, värma större delen av ditt hus under större delen av året. Man kan i dessa fall räkna med att värmebehovet till ca. 80-90% täcks av luftvärmepumpen.

Hur mycket kan jag spara med en luftvärmepump?

Generellt sett brukar man tala om en besparing på ca 40-60% om huset har en öppen planlösning, dimensioneringen är riktig och placeringen av inomhusdelen är central så att den möjliggör maximal spridning av värmen. Givetvis i kombination med Airmove kan man få värmen att sprida sig i hela huset.

Blir inomhusluften verkligen bättre efter att man installerat en luftvärmepump?

Ja, det blir den faktiskt! Dagens luftvärmepumpar har avancerade filtersystem med ett grovfilter som fångar damm och ett finmaskigare filter som tar eliminerar allergiämnen, virus och bakterier. Det bästa beviset för att inomhusluften faktiskt blir bättre är att många allergiker upplever att deras besvär lindrats efter att de låtit installera en luftvärmepump.

Hur mycket underhåll behöver anläggningen?

Det beror på vilken modell du väljer. Det allra vanligaste är att filtren behöver göras rena en eller ett par gånger i månaden. Det tror vi de flesta gärna tar sig tid att göra, särskilt som man får betalt för det i form av besparingen!

Vi rekommenderar också en underhållsservice med driftskontroll och mer avancerad rengöring efter två års användning och därefter med jämna mellanrum. En underhållsservice utförd av oss säkerställer att värmepumpen fungerar som den ska och förlänger värmepumpens livslängd.

Vilka märken representerar Airmove ? 

Vi har samarbeten med de allra flesta av de stora märken på marknaden.

Panasonic - Alltid 5 års garanti då vi är PRO-Partner
Daikin - 5 Års garanti
Mitsubishi - 5 Års garanti
Midea - 5 Års garanti
Polario - 2 Års garanti

Var monterar Airmove luftvärmepumpar?

Vi har egna montörer i en radie av cirka 8 mil från Fagersta samt en rad samarbeten som säkerställer att du som bor i Västmanland , Södra Dalarna och i Södermanland kan använda Airmove som leverantör av luftvärmepump.

Vill du veta mer eller få en offert för just ditt hus och dina förutsättningar ? 

Kontakta oss på: kontakt@airmove.se eller ring 0223-12200