Med hjälp av Airmoves rådgivning och produkter kunde Joakim Karlsson i Grängesberg minska temperaturskillnaderna mellan våningsplanen i villan.

“Jag ville få bättre fördelning av värmen i huset”

Med hjälp av Airmoves rådgivning och produkter kunde Joakim Karlsson i Grängesberg minska temperaturskillnaderna mellan våningsplanen i villan.

Upp till tio graders temperaturskillnad var tidigare inget ovanligt i Joakim Karlssons 1,5-plansvilla i Grängesberg. Joakim har bott i villan som är byggd 1975 sedan sommaren 2018. Direktverkande el står för uppvärmningen och i källaren, där gillestuga och tvättstuga finns, satt en gammal kamin som användes enbart för mysfaktor. När Joakim flyttade in bytte han ut den mot en ny täljstenskamin med förhoppning om att få en bättre uppvärmning i hela huset. Dessvärre fastnade värmen i källaren och temperaturen kunde vara upp emot 29 grader när Joakim eldade. Samtidigt låg temperaturen runt 18-19 grader på det övre planet där kök, vardagsrum och sovrum ligger. Joakim bestämde sig därför att försöka hitta en lösning på problemet med värmefördelningen.  

“Jag ville få bättre fördelning av värmen i huset.”

Det var en arbetskollega som tipsade Joakim om Airmoves produkter och att de skulle kunna hjälpa honom med värmefördelningen i huset. Han ringde Airmoves rådgivning online där en montör följde med i telefonen på en visning runt huset och gav råd om både produkter och placering. Joakim blev rekommenderad en Airmove 2.0 som skapar luftcirkulation mellan husets våningsplan och minimerar temperaturskillnader mellan våningarna. 

I rådgivningen fick Joakim också veta att Airmove kunde hjälpa till med installationen eller att han kunde göra den själv med hjälp av en instruktionsvideo på nätet. Joakim tyckte att det såg lätt ut och genomförde installationen själv, utan problem. Han var mycket nöjd med rådgivningen som han upplevde professionell. 

“Rådgivningen var suverän!” 

Idag har Joakim en jämn temperatur i huset med cirka 24 grader i källaren och cirka 22 grader på det övre planet. Han tycker att Airmove är en bra produkt med bra kapacitet. Att fläkten går att ställa i tre olika hastigheter beroende på önskad temperatur tycker han också är bra då det ger större valmöjlighet.   

Kontakta oss om du vill ha hjälp med värmefördelningen i ditt hus.