Friskluft källare, ventilera källare för att undvika fukt och dålig lukt. Airmove har en rad lösningar

Hur kan jag slippa källardoft och fuktig källarmiljö?

Friskluft i källare brukar vara lite knepigt då man allt som oftast stängt de ventiler man har i grunden för det drar kallt där man sällan spenderar mycket tid. Men vi måste lufta av våra källare för att slippa drabbas av källardoft och fuktig källarmiljö. Med en friskluftsventil från Airmove slipper vi manuellt reglera intaget och det sköter sig själv varefter temperaturen utomhus ändras.

En förutsättning för att frisk luft ska komma in genom friskluftsventilen är att luft kan komma ut ur huset. En tumregel är att det ska finnas en friskluftsventil i varje sovrum samt vardagsrum. I köket går luften ut genom köksfläkten och i badrummet går luften ut med hjälp av en badrumsfläkt. Luft in i sovrummen. Luft ut i kök och badrum. 

Ett återkommande problem i många källare är att vi allt som oftast har gått runt och stängt våra gamla ventiler som man har ett snöre att dra i eller kanske en lucka att fälla ner just för att "ingen är ju där ändå och det blir ju kallt i onödan". 
Detta gör att vi får en stillastående luft i källaren och med tiden så "surnar" luften och blir fuktmättad av dåligt tillflöde / utförsel och vi får en distinkt "källardoft" 
 
Antalet friskluftsventiler i källare styrs av hur många rum som finns i källaren och vart jag har placeringen på hål i källargrunden men en tumregel är 1 ventil / 25 kvm samt storleken på rummen.
Om rummet är större än 25 kvm bör två stycken friskluftsventiler monteras. 

Airmove har lösningen med smarta tilluftsventiler för källare

Ventilen har en temperaturkänslig och helt självreglerande termostatbulb som reglerar ventiltallriken och anpassar luftspalten, samt luftmängden efter utetemperaturen. I sitt autoläge minskar lufttillförsel vid fallande utetemperatur och ökar vid stigande utetemperatur.

Gratis rådgivning av våra experter på inomhusklimat.

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning gällande ventilation i självdragshus samt värme. Vi erbjuder rådgivning via telefon, videosamtal eller fysiskt hembesök. Under rådgivningssamtalet går vi igenom ventilation hus. Vi ger råd om förbättringar och om behov finns kan vi ge ett kostnadsförslag för att åtgärda eventuella problem