Friskluft källare, ventilera källare för att undvika fukt och dålig lukt. Airmove har en rad lösningar

Hur kan jag slippa källardoft och fuktig källarmiljö?

Friskluft i källare brukar vara lite knepigt då många stänger de ventiler som finns i grunden för det drar kallt.

Ett återkommande problem i många källare är att många stänger de ventiler som finns där eftersom de drar kallt. Det gör att det blir en stillastående luft i källaren och med tiden "surnar" luften och blir fuktmättad av dåligt tillflöde och utförsel vilket skapar en distinkt källardoft. För att slippa drabbas av källardoft och fuktig källarmiljö måste källaren luftas av.

Airmove har lösningen med smarta tilluftsventiler för källare

Med en friskluftsventil från Airmove slipper du manuellt reglera intaget som istället sköter sig själv varefter temperaturen utomhus ändras. Airmoves ventiler är självreglerande och anpassar automatiskt luftspalten och luftmängden efter utetemperaturen med en temperaturkänslig termostatbulb. I sitt autoläge minskar lufttillförsel vid fallande utetemperatur och ökar vid stigande utetemperatur.

Antalet friskluftsventiler i källare styrs av hur många rum som finns där men en tumregel är 1 ventil per 25 kvm. Om rummet är större än 25 kvm bör två stycken friskluftsventiler monteras. 

Gratis rådgivning av våra experter på inomhusklimat.

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning gällande ventilation i självdragshus samt värme. Vi erbjuder rådgivning via telefon, videosamtal eller fysiskt hembesök. Under rådgivningssamtalet går vi igenom ventilation hus. Vi ger råd om förbättringar och om behov finns kan vi ge ett kostnadsförslag för att åtgärda eventuella problem