Den gamla och unkna stuglukten försvann

I Christer Petterssons gamla torparhus i Fagersta var luften tung och luktade unket. Istället för att försöka dölja lukten valde han istället att gå till botten med problemet.

I ett torparhus mitt i skogen i Fagersta bor Christer Pettersson och hans dotter. Huset flyttades på plats 1975 men när huset är byggt vet nog ingen. Precis som i alla gamla hus hade Christers tvåvåningshus den där lite gamla och unkna stuglukten som lätt sätter sig i kläderna. 

Christer och hans dåvarande sambo ville inte göra som många andra gör i gamla hus - att försöka dölja lukten. De ville istället gå till botten med problemet. 

“Många försöker få bort den gamla stuglukten genom att dölja den med doftoljor och annat men det gör ju inte att den dåliga lukten försvinner.”

Eftersom de också upplevde att luften i huset var lite tung så bestämde de sig för att försöka åtgärda ventilationen i huset och det var då de kom i kontakt med Airmove och deras produkter. Airmove installerade en Airmove 2.0 i sovrummet som cirkulerar luften mellan våningsplanen samt en Airmove 3.0 som är en självjusterande friskluftsventil i barnrummet och en i vardagsrummet. Det gör att Christer både får in frisk luft i huset och att den cirkulerar runt mellan våningsplanen för en jämnare temperatur.

Efter installationen menar Christer att det blev en enorm skillnad på luftkvaliteten i huset och att stuglukten var borta. Han upplever att luften känns fräsch och att både han och hans dotter känner sig piggare och friskare och dessutom sover bättre på nätterna. 

“Luften känns helt perfekt.”