Airmove och FG Nordic i strategiskt samarbete

/, Inomhusluft, Pressmeddelanden, Värmepump/Airmove och FG Nordic i strategiskt samarbete

Airmove och FG Nordic i strategiskt samarbete

 

FG Nordic och Airmove i strategiskt samarbete FG Nordic AB, som marknadsför och säljer Fujitsu och Fujis värmepumpar på den svenska marknaden, inleder ett strategiskt samarbete med Airmove AB.
Tillsammans skall man erbjuda marknaden innovativa helhetslösningar som ökar effektiviteten och förbättrar prestandan hos värmepumpar och ökar energibesparingen väsentligt.
Airmove är en svensk uppfinning som löser ett klassiskt problem – ojämn temperatur på olika våningsplan i hus med exempelvis installerad värmepump. Airmove är en fläkt som byggts in i en färdig konstruktion som installeras i bjälklaget mellan våningsplanen. Syftet är att få igång luftflödet mellan planen och ta bort ojämna temperaturzoner i huset. Airmove fyller viktiga funktioner både sommar- och vintertid – på vintern fördelar den värmen och får varm luft att stiga upp på övervåningen. På sommaren sprids luft från de svalare partierna i huset och ger en jämnare temperatur.
Samarbetet innebär att FG Nordic skall marknadsföra Airmove hos sina kunder och erbjuda helhetslösningar tillsammans med Fujitsus och Fujis värmepumpar.
– Många kunder med värmepump brottas med problemet att få luften att cirkulera i hela huset. Man har bytt fönster, tilläggsisolerat och pratat om att såga hål i golvet för att få jämnare temperatur i huset. Airmove löser problemen med cirkulationen och ökar dessutom effektiviteten hos värmepumpen. Airmove är en riktigt bra och effektiv produkt som efterfrågas på marknaden. Tillsammans med våra värmepumpar kan vi erbjuda kunderna effektiva helhetslösningar. Potentialen är enorm och jag ser verkligen fram emot samarbetet, säger Lars-Erik Wikström, distriktschef på FG Nordic och produktansvarig för Airmove.
Även från företagsledningarna hos Airmove och FG Nordic är tongångarna entusiastiska.
– Vi är två företag som är väldigt lika i vårt tänk och har samma värderingar. Det känns mycket positivt och jag har stora förväntningar på samarbetet. FG Nordic är välrenommerade, seriösa, har en stor kundbas och ett härligt driv med aktiva och engagerade säljare på marknaden, så jag är övertygad om att detta kommer att bli en mycket spännande och givande resa för oss båda, säger Lars Östlin, Airmoves VD och ägare.
– Jag kan bara instämma i vad Lars säger, det här är ett samarbete som vi verkligen ser fram emot och som ger goda affärsmöjligheter för båda parter. Tillsammans kan vi erbjuda marknaden en innovativ och efterfrågad helhetslösning som ökar effektiviteten och förbättrar prestandan hos våra värmepumpar, avslutar FG Nordics VD Magdalena Rozmiarek.

För mer information:
Lars Östlin, VD Airmove, telefon 0706-37 37 30
Magdalena Rozmiarek, VD FG Nordic, telefon 0704-82 95 00
www.fgnordic.se och www.airmove.se

 

2014-11-20T13:19:49+00:00